Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü

Kahramanmaraş'a Yeni Yatırımlar


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kahramanmaraş’a yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor.  İl Koordinatörlüğü’nde düzenlenen törenle 7 adet kırsal turizm, 2 adet hayvancılık, 2 adet yöresel ürün, 2 adet bitkisel üretim ve 1 adet yenilenebilir enerji projesi için sözleşme imzalandı.

Büyük çoğunluğu kırsal turizm yatırımı olan ve 
Afşin, Elbistan, Göksun, Türkoğlu, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde gerçekleştirilecek 14 proje için sözleşme imzalanmış bulunmaktadır. Toplam yatırım bedeli 20 Milyon Lira olan bu yatırımlar için 10 Milyon Lira’nın üzerinde hibe ödemesi yapılması planlanıyor. Sadece kırsal turizm alanında ise yatırım tutarı yaklaşık 12 Milyon Lira’yı bulan 7 adet konaklama tesisi için 6,3 Milyon Lira hibe ödemesi öngörülmektedir. Kahramanmaraş, TKDK’nın kırsal turizme sağladığı desteklerden en fazla yararlanan şehirler arasında ilk sırada yer almaktadır. Coğrafi güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir turizm potansiyeli olan Kahramanmaraş, daha fazlasını hak etmektedir. TKDK olarak kırsal turizm başlığı altında konaklama, rekreasyon ve yeme içme tesislerine destek vermekteyiz. Kırsal bölgelerin gelişmesi, daha yaşanabilir hale getirilmesi ve buralarda istihdam alanlarının oluşması adına bu yatırımların kırsal bölgelerde yapılması talep edilmektedir.

Törene, sözleşme imzalamaya hak kazanan yatırımcılar ve yakınlarıyla birlikte TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Birim Amirleri ve personel katıldı.
 











 

    Cimer