Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI


Bugün, büyük mücadeleler vererek ve bedeller ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 95. Yıl Dönümü’ne ulaşmış bulunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin özleminin, hayallerinin ve ideallerinin tezahürü olarak inşa ettiği ortak eseridir.

Cumhuriyet, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir. Hedefimiz, Türkiye’yi, demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, tarımıyla, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş ve en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmektir. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) olarak, cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’e ilişkin hedeflerimizi belirledik.

Kırsal alanlarda 20 bin proje için 8 milyar TL hibe vererek, toplam bütçesi 15 milyar liralık yatırımın hayata geçirilmesine katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu yatırımlarla, mevcutta 60 bin olan istihdamı 100 bine çıkarmak istiyoruz.

Cennet vatanımız Anadolu’yu kurtararak bizlere emanet eden atalarımızdan aldığımız ilhamla, ülkemizin refah seviyesinin yükselmesi için 42 ildeki çalışma arkadaşlarımızla yoğun bir kırsal kalkınma mücadelesi içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımızın kazanılması uğrunda can veren şehitlerimizi ve ebedi hayata göçmüş gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.

Minnettarız.

                                                                                                                     HAKAN KALENDER
                                                                                                                         TKDK BAŞKAN V.

    Cimer