Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü

TKDK Başkanı Hakan Kalender Kahramanmaraş’ta


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Hakan Kalender, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Katılımlı XIII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi’ne katılmak üzere Kahramanmaraş’a geldi.
 

12 Eylül 2018 tarihinde saat 10.00’da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre açılış konuşmalarıyla devam etti. Kongrenin açılışında konuşan Başkan Kalender, kongrenin hem tarım sektörüne hem de akademik camiaya önemli katkılar sağlayacağını düşündüğünü ifade etti. Son yüzyılda tarımın küresel ticarete konu olmasının tarım ekonomisi eğitimini daha önemli kıldığını vurgulayan TKDK Başkanı Hakan Kalender, kongrenin konulara bakıldığında kırsal kalkınma, sürdürülebilirlik, tarım-sanayi entegrasyonu gibi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun ana faaliyet alanlarını içerdiğini ve bu nedenle de Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü olarak kongreyi yakından takip ettiklerini ve sonuçlarını da değerlendireceklerini söyledi. Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Kalender, organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu. Ayrıca açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panelde Başkan Hakan Kalender, katılımcılara Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun faaliyetleri, uygulanan program kapsamında tarımsal işletmelere tahsis edilen hibeler ve işletmelerin rekabet edebilirliklerine ilişkin bilgiler verdi.
 

Kongrenin düzenlenmesine katkılarından dolayı Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar’a TKDK Başkanı Hakan Kalender tarafından bir plaket verildi. Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan’a da organizasyona katkılarından dolayı plaket takdim edildi.
 


 

Programa, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Gezginç, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker, il protokolü ve çok sayıda akademisyen katılım sağladı.
 
    Cimer