Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü

Ödeme Talep Paketi Hazırlıklarına İlişkin Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


IPARD II Programı 1. Çağrı Döneminde sözleşme imzalayan ve faaliyet dönemi devam eden faydalanıcılar ile 2. Çağrı Döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan yatırımcılara yönelik ödeme talep paketlerinin hazırlanması sürecinde karşılaşılması muhtemel sorunların neden olabileceği gecikmelerin önüne geçilmesi adına Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü tarafından toplantı düzenlendi.
 

İl Koordinatörlüğü’nde Ödeme Talep İşlemleri Birimi tarafından gerçekleştirilen bu toplantıya yatırımcılar ve danışman firma temsilcileri katıldı. Özellikle IPARD II Programının uygulanacağı 2014-2020 döneminde 801 Milyon Avrosu AB tarafından karşılanmak üzere yaklaşık 1 Milyar 45 Milyon Avro hibe ödemesinin gerçekleştirileceği vurgulanarak tahsis edilen fonların zamanında kullanılmasının ülkemizin herhangi bir fon kaybına uğramaması açısından önemli olduğu ifade edildi. Ancak bu durumun da yatırımların gecikmeye mahal vermeyecek şekilde gerçekleştirilmesiyle mümkün olabileceği de katılımcılara yapılan bu toplantıda iletildi.
 

Ayrıca, Ödeme Talep Uzmanları tarafından faydalanıcılar aşağıda yer alan hususlara ilişkin bilgilendirildi.
 
  • 1. Çağrı Dönemine ilişkin ödeme talep paketlerinin 31.07.2018 tarihine kadar sunulması, 2. Çağrı Dönemine ilişkin 103-5 alt tedbiri yatırımlarının tüm taksitlerinin ödeme talep paketlerinin 31.10.2018 tarihine kadar; 2.Çağrı Dönemine ilişkin diğer alt tedbirlerde ise; İnşaat yatırımı olmayan modernizasyon yatırımlarının (makine, ekipman ve yenilenebilir enerji projeleri) ödeme talep paketlerinin ve inşaat yatırımı olanlarda ise ilk taksit ödeme talep paketlerinin 31.10.2018 tarihine kadar sunulması gerektiği bildirildi.
  • Faydalanıcıların faaliyet sürelerini uzatmak amaçlı zeyilname taleplerinde bulunmamaları gerektiği vurgulanarak, Ödeme Talep Paketi içerisinde yer alan kritik belgeler hakkında gerekli uyarılarda bulunuldu.
  • Yatırım aşamasında karşılaşılan kesintilerin en aza indirilebilmesi için, faydalanıcıların gerek Yerinde Kontrol gerekse Ödeme Talep Uzmanları ile sürekli temas halinde olmaları gerektiği, sözleşmede yer almayan bir pozun ödenmeyeceği, poz aktarımının şartları, hiç uygulanmayan pozun aktarıma dahil edilemeyeceği hususları ayrıca belirtildi.
    Cimer