Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü

"Milyonluk Yatırıma Görkemli Açılış"


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen AKDO dondurma üretim tesisinin açılışı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın katıldığı görkemli bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta faaliyet göstermeye başladığı günden itibaren sağladığı desteklerle birbirinden farklı sektörlerde çok sayıda yatırımın hayata geçirilmesine vesile olan TKDK, kent ekonomisine önemli bir yatırımın daha kazandırılmasında büyük rol oynadı. Kahramanmaraş’ın kalkınmasına yönelik belirlenmiş sektörlere destek veren Kurum, şehrin adıyla özdeşleşmiş meşhur dondurmanın üretiminin de yüksek standartlarda yapılması adına yatırımcıların projelerine ciddi destekler verdi. Bu tesislerden bir tanesinin açılışı da geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Fakıbaba ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın katılımlarıyla görkemli bir organizasyonla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Bakan Fakıbaba, tarımı sanayiyle buluşturan böyle tesisleri görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek böylesi önemli bir yatırımı şehre kazandıran girişimciyi yürekten kutladığını ifade etti. Bakanlık olarak yatırımları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Fakıbaba, “Bu hizmetleri Kahramanmaraş’a kazandıran Bakanlığımızın her kademesindeki çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. 

TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı’nın da katıldığı açılışta, tesis sahibi AKDO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Davarcıoğlu ise yaptığı konuşmada, “İşin aslı temizlik, işin aslı hijyendir. Biz buna inandık ve bu yolda yürüdük. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun bu desteği olmasa böyle büyük bir tesisin sahibi olamazdık. En tatlı açılışımıza vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.  

Açılışta kurdele yerine özel olarak hazırlanan 2 metre uzunluğundaki dondurmayı motorlu testereyle kesen Fakıbaba ve Ünal, tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kentteki ziyaretleri kapsamında TKDK’nın desteklemiş olduğu bir başka dondurma üretim tesisini de ziyaret eden Bakan Fakıbaba, burada kendisini takip eden gazetecilere dondurma ikram etti. Daha sonra 3. Kahramanmaraş Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarında stantları gezdi.

 

 
 

 
 
    Cimer