Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü

Sözleşme İmzalama Süreci Tamamlandı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kahramanmaraş’ta sözleşme imzalama sürecini tamamladı.



IPARD II Programı Birinci Çağrı Döneminde destek almaya hak kazanan yatırımcılarla Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğünde düzenlenen törende sözleşmeler imzalandı. Projelerin hayata geçirilmesi ile yaklaşık 32 Milyon Lira tutarındaki yatırım Kahramanmaraş ekonomisine kazandırılacak ve bu yatırımlara 17 Milyon Lira civarında hibe ödemesi TKDK tarafından yapılacaktır.



TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN yaptığı açıklamada; geçtiğimiz günlerde yeni programın ilk sözleşmelerine imza attıklarını, bugün gerçekleştirilen törenle birlikte sözleşme imzalama sürecini tamamladıklarını ifade ederek Kahramanmaraş’a yeni yatırımların kazandırılması adına bundan sonraki sürecin girişimcilerin projelerini gerçekleştirmesi ve akabinde TKDK’nın hibe ödemesini yapması ile devam edeceğini söyledi. Kurum olarak bu aşamada işlerinin bitmediğini aksine sözleşme sonrası yatırım süreciyle ilgili çalışmaların hız kazanacağını ifade eden CEYHAN, bir yandan sözleşme imzalanan yatırımlara ilişkin kontrollerin gerçekleştirileceğini diğer yandan geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni çağrı ilanıyla ilgili çalışma yürüteceklerini vurguladı.



Bilindiği üzere 12 Haziran 2017 tarihinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı kapsamında İkinci Başvuru Çağrı İlanın çıktığını duyurdu. Toplam destek bütçesinin 120 Milyon Avro’nun üzerinde olduğu bu ilan kapsamında yalnızca süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması hususundaki yatırımlara ilişkin başvuruların 6 – 28 Eylül 2017 tarihlerinde kabul edileceği ifade edildi.
    Cimer